Elisabeth’s curriculum vitae

Elisabeth groeide op in een omgeving waar vrienden en familie in allerlei verbanden muziek met elkaar maakten. Hier liggen de wortels voor haar latere keuze om zich toe te leggen op kamermuziek en op het musiceren in kleinere ensembles. Ze studeerde voor haar masters viool en barokviool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna volgde ze een post-graduate opleiding kamermuziek aan de Franz Liszt Academie in Boedapest. Deelname aan het Leo Weiner Kamermuziekconcours aldaar resulteerde in een Tweede Prijs.
Haar leraren waren o.a. Mark Lubotsky, Ferenc Rados en Lucy van Dael.

Intussen speelde ze in ensembles variërend van trio tot groot orkest. De Amsterdamse Bachsolisten (onder meer o.l.v. Philippe Herreweghe en Frans Brüggen), het Combattimento Consort, het Radio Kamerorkest, de Nederlandse Bachvereniging (o.m. olv Gustav Leonhardt) en Concerto Köln (o.m. Carnegie Hall olv David Stern) zijn er enkele van. Ze verkende haar eigen land van Veere tot Appingedam en de wijde wereld van Tokyo tot New York, speelde in intieme kerkjes en op kleurrijke festivals en werkte mee aan talloze cd-, radio- en tv-opnames.

Momenteel werkt ze als concertmeester van Philharmonia Amsterdam, Strijklicht, Cappella di San Pietro, en verschillende andere, meestal in barokmuziek gespecialiseerde groepen. Daarnaast is ze lid van Concerto d’Amsterdam, waarmee ze o.a. het dubbelvioolconcert van Bach opnam, The Northern Consort en Musica Amphion. Bij Concerto en Northern Consort vervult ze met regelmaat de rol van concertmeester.

Ze is aanvoerder van het Tulipa Consort, het ensemble van Johannette Zomer. Deze groep staat aan de basis van producties als Tranen van Maria, Zauberflöte Rap en de CD JuSt Bach.

Haar voorliefde voor kamermuziek komt onder meer tot uiting in het door haar geïnitieerde Helicon ensemble, dat in wisselende samenstellingen concerteert, in Strijkkwartet Vier32 (http://Vier32.com) en Quatuor Quatre Vents. Gedurende vele jaren was ze de violist van de ensembles Il Quadrifogio en La Compagnia Vocale.
Ze maakt deel uit van enkele duo’s waarmee ze optreedt in kamermuzikale concertseries. Zo vormt ze duo’s met Bert van den Brink, “Without Words” (viool/accordeon) en met Vincent van Laar, “Duo Obligato” (viool/clavecimbel, orgel).

Al vele jaren is ze als docent verbonden aan de Zomercursus Kamermuziek Woudschoten (https://zomercursuswoudschoten.nl/) voor jonge mensen.

Foto Frans Visser, met dank aan Museum van Loon