Bach’s Eerste Partita

Gedurende de maanden juli en augustus vinden er vijf concerten plaats in midden en noord Nederland waarin ik u kennis wil laten maken met de intieme, dansante, en tevens doorwrochte en magistrale muziek van de Eerste Partita in B-klein voor viool solo van Johann Sebastian Bach.

Voordat ik deze muziek ten gehore breng, verzorg ik een korte inleiding, waarin ik dieper op het karakter van de verschillende dansen die Bach gebruikte in ga. Daarbij laat ik alvast enkele fragmenten horen om de Dansen en de Doubles naast elkaar te zetten. U krijgt een indruk van de barokke sfeer van dans, ritme, versiering en improvisatie. Na de uitvoering van ongeveer 40 minuten ga ik in op vragen uit het publiek. Ik speel op een origineel instrument uit de tijd waarin de componist leefde. De duur van het programma is ongeveer een uur.

De concerten zullen plaatsvinden in Baarn (’t Witte Kerkje, donderdag 15 juli 17.30 en 20.00), Amsterdam (Oosterkerk, zaterdag 17 juli 15.00 en 17.30), Marum (NH Kerk, zondag 8 augustus 12.00 en 15.00) en Groningen (Lutherse Kerk, zaterdag 21 augustus 17.00). Het concert in Amsterdam zal gepresenteerd worden door Bill Monsour.

Informatie over de toegang:

De toegang voor de concerten in Baarn, Amsterdam en Marum is vrij.  Na afloop kunt u een donatie doen.  Bij voorbaat hartelijk dank.

Vanwege de geldende corona maatregelen, wordt u gevraagd van te voren te reserveren.  Dat kan tot vlak voor aanvang, ook ter plekke, van de concerten.

Voor Baarn, het Witte Kerkje, Kampstraat 8, en Marum, NH Kerk, Noorderringweg 41, kunt u plaatsen reserveren via het volgende e-mailadres: eliwiha@gmail.com . Vermeld daarbij voor welk van de twee concerten u wilt reserveren, met hoeveel personen u komt, en ook of u één huishouden vormt.

Voor Amsterdam, de Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, kunt u plaatsen reserveren via de Oosterkerk:  https://www.oosterkerk-amsterdam.nl/reserveren/

Voor Groningen, de Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, kunt u reserveren via https://www.binnenstadskerken.nl/index.php/home/agenda/icalrepeat.detail/2021/08/21/1170/-/wij-doen-mee-aan-de-balkon-concerten-binnenstadskerken. Dit concert maakt deel uit van een serie van drie Balkonconcerten. Meer info via de link. Toegang 30€.