Bach’s Eerste Partita

In de zomer van 2021 vonden er vijf concerten plaats in midden en noord Nederland, gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten.
Tijdens deze optredens liet ik het publiek kennis maken met de intieme, dansante, en tevens doorwrochte en magistrale muziek van de Eerste Partita in B-klein voor viool solo van Johann Sebastian Bach.
Dit programma is sindsdien enkele malen op verschillende podia herhaalt.

Voordat ik de Partita ten gehore breng, verzorg ik een korte inleiding, waarin ik dieper op het karakter van de verschillende dansen die Bach gebruikte in ga. Daarbij laat ik enkele fragmenten horen om de Dansen en de Doubles naast elkaar te zetten. U krijgt een indruk van de barokke sfeer van dans, ritme, versiering en improvisatie. Ik speel op een origineel instrument uit de tijd waarin de componist leefde. De duur van het programma is ongeveer een uur.

Onderstaand filmpje kan u alvast een indruk van het concert geven.